Saturday, October 29, 2011

Fruit Cocktail Pudding

Sumber: Jurnal Resepi Bdaria
Gambar: Jurnal Resepi Bdaria
Modal: +-RM11


  • 10gm serbuk agar-agar
  • 1 tin susu sejat penuh krim Ideal
  • 1/2 cawan gula
  • 4 cawan air (boleh kurangkan kpd 3 1/2 cawan)
  • 1 tin fruit cocktail/buah-buahan campur (pilih yang ada pelbagai buah tanpa nata de coco)
Masak sehingga mendidih serbuk agar-agar, gula & air.
Masukkan susu sejat dan kacau rata. Tutup api
Tapis buah-buahan cocktail, buang airnya. Potong kecil jika perlu.
Masukkan buah-buahan cocktail ke dalam agar-agar dan dan kacau rata.
Tuangkan kedalam acuan yang anda gemari dan sejukkan sebentar.
Masukkan ke dalam peti ais dan biarkan ia keras.
Keluarkan dan hidangkan.