- 10pcs Roti Butterscotch
- 2cup Susu Full Cream
- 2cup Whipping Cream
- 1cup Gula
- 6bj Telur
- 1tbs Esen Vanilla
- 4tbs Butter
- 1tbs Serbuk Kayu Manis (Cinnamon)
- Kismis seindah pandangan
Susun roti di atas.
Pukul susu full cream, whipping cream, gula, essen vanilla & telur.
Tuang bancuhan ke dalam bekas berisi roti tadi.
Biarkan roti kembang selama 1 jam.
Selepas kembang, taburkan kismis & serbuk kayu manis dan kalau suka sedikit taburan brown sugar.
Panaskan oven selama 10minit pada suhu 160'c.
Bakar selama 30minit.
SOS VANILLA
- 1 liter Susu Full Cream
- Gula
- Tepung jagung
- 1ts Esen Vanilla
Masukkan gula mengikut manis.
Apabila mendidih, masukkan bancuhan tepung jangung mengikut likat.
Masukkan 1ts esen vanila.
Kacau sehingga likat.
Angkat & tapis jika perlu.
Sejukkan.